Vietnam Manfaat Teknologi Di Korea Selatan

Park Hang-seo dan anak buahnya sedang menjalani latihan pusat di Korea Selatan ketika ini sebagai persediaan akhir dan dijangka akan kembali ke bumi Vietnam pada 22 Disember ini.

Bercakap kepada media sebelum berangkat ke Korea Selatan, Park Hang-seo menyatakan mahu menggunakan teknologi di Korea Selatan bagi mempercepatkan pemulihan keced3raan pemainnya.

“Saya akan fokus kepada pemulihan keced3raan beberapa pemain selain memberi pen3kanan kepada keadaan fizikal dan m3ntal dibantu dengan udara segar di Tongyeong,” jelasnya.

“Saya juga mahu manfaatkan teknologi terkini di Korea Selatan untuk sesi pemul!han keced3raan pemain,” tambahnya lagi.

Vietnam yang merupakan finalis pada edisi lalu, tewas 1-2 kepada Uzbekistan di pentas akhir telah diundi dalam Kumpulan D bersama Korea Utara, Jordan dan UAE, pada edisi kali ini.

Bercakap mengenai peluangnya dalam saingan kali ini, Park Hang-seo dilihat lebih berhati-hati meletakkan sasarannya walaupun mengetahui harapan tinggi penyokong-penyokong Naga Emas.

“Bukan mudah untuk melepasi peringkat kumpulan. Kami sangat berharap untuk melepasi peringkat kumpulan terlebih dahulu,” ujar pengendali berusia 60 tahun itu mengenai sas4ran mereka.

Pada edisi 2018, Vietnam berjaya melepasi peringkat kumpulan pada kedudukan kedua terbaik dalam Kumpulan D yang mengandungi Korea Selatan, Australia dan Syria. Pada suku akhir, mereka menewaskan Iraq sebelum menyingk!rkan Qatar di separuh akhir – kedua-duanya menerusi penentuan sepakan penalti.

Mereka telah bertolak ke Korea Selatan beberapa hari selepas memenangi pingat emas dalam temasya Sukan SEA 2019. Vietnam berjaya menewaskan Indonesia dengan keputusan 3-0 di pentas akhir, seterusnya menamatkan penantian 60 tahun Vietnam.

sumber: semuanyabola.com

Sebagai persediaan menghadapi Kejohanan AFC B-23 yang akan bermula pada 8 Januari depan, Vietnam akan menghadapi cab4ran menentang Bahrain sebagai aksi pemanas badan terakhir.

Perlawanan persahabatan itu dijangkakan akan dilangsungkan pada 3 Januari, lima hari sebelum kejohanan dengan kejohanan tersebut dijangka akan berlangsung sehingga 26 Januari 2020.

Vietnam akan bertolak ke Thailand pada 1 Januari depan, dua hari sebelum bertemu Bahrain yang telah diundi dalam Kumpulan A bersama tuan rumah, Thailand, Iraq dan Australia.