pasukan Liga Super melamar pemain pertahanan Indonesia

Dua pasukan dari Liga Super dilaporkan berminat untuk melamar pemain pertahanan Indonesia dan Bali United, Ricky Fajrin

Persembahan Ricky Fajrin yang konsisten dengan Bali United di Liga 1 dan pasukan kebangsaan Indonesia melirik perhatian kelab Malaysia dan Thailand. Barisan kelab dari kedua-dua negara mahu memanfaatkan masa kontrak kontrak Ricky pada 31 Disember 2019.

Ricky Fajrin menjadi salah satu barisan pemain Bali United yang kontraknya tamat musim ini. Ricky adalah pemain dari Semarang yang berstatus dengan Bali United sejak tahun 2015.
Juga Baca

Dengan pencapaian lima musim ini, sudah tentu Ricky Fajrin memasuki unjuran musim depan. Ia hanya sehingga kini tidak ada hitam putih antara Ricky dan pengurusan Bali United.

Ricky tidak menafikan keinginan untuk memakai Bali United lagi. Dia sangat bangga memenangi gelaran dengan pasukan profesional pertamanya. Walau bagaimanapun, Ricky juga tidak menolak jemputan kelab asing.

“Ramai orang yang dijemput untuk menyertai, termasuk dari luar negara, kebanyakannya dari Liga Malaysia, tetapi ada juga dari pasukan Thailand,” kata Ricky Fajrin ketika bertemu di Puja Mandala, Nusa Dua.

Pemain 24 tahun ini muncul 20 kali, daripada sejumlah 30 perlawanan Liga 1 yang dimainkan oleh Bali United. Ricky tidak hadir beberapa kali untuk mempertahankan pasukan kebangsaan Indonesia dalam acara kelayakan Piala Dunia 2022.
Juga Baca

Dengan sumbangan yang besar, termasuk kekuatan di sektor kiri belakang, pasti Bali United akan melakukan segala-galanya untuk memastikan Ricky Fajrin. Kontrak jangka panjang, ditambah dengan peningkatan nilai kontrak, akan ditawarkan kepada Ricky.

Leave a Reply

Your email address will not be published.