Mat Yo Bakal Beraksi Dalam Pasukan Liga Premier ?

Striker skuad keb4ngsaan, Norshahrul Idlan Talaha atau dikenali sebagai Mat Yo kemungkinan akan ber4ksi dalam saingan Liga Premier musim depan selepas sebuah kelab dari Sarawak, Kuching FA dilaporkan berminat untuk mem4ncing pemain itu.

Menurut kenyataan daripada laman facebook Kamek Miak Sarawak, Presiden Kuching FA, YB Fazzrudin sudah pun berjumpa dengannya di l0kasi yang tidak did3dahkan sekal!gus menguatkan khabar angin mengenai pengh!jrahan bekas pemain Pahang dan JDT itu.

Jodoh peny3rang berusia 33 tahun itu dengan Pahang ber4khir apabila Persatuan Bola Sepak Pahang (PBNP) membuat keputusan untuk tidak menyambung kontraknya kerana mahu memberikan fokus terhadap penggunaan pemain muda musim hadapan.

Meskipun dikaitkan dengan beberapa nama besar, Kuching FA tetap mengambil pendekatan untuk berbelanja mengikut kemampuan dan mer4ncang membawa pulang beberapa pemain kel4hiran Sarawak yang ber4ksi di semenanjung.

Mat Yo merupakan seorang pemain yang berpengalaman luas di peringkat antarabangsa. Kehadirannya dalam skuad Kuching FA pasti akan membantu pasukan itu memberikan saingan yang s3ngit untuk merebut tempat ke Liga Super 2021.