mahu bawa bintang Shandong Luneng

Jose Mourinho berc4dang untuk membawa pemain b!ntang Shandong Luneng iaitu Marouane Fellaini ke kelabnya, Tottenham Hotspurs yang berp3ngkalan di kota London pada perpindahan musim sejuk, januari kelak.

Menurut satu laporan media di Belgium, Mourinho dilaporkan telah menghubungi pemain tengah berusia 32 tahun tersebut dan difahamkan Fellaini merupakan sas4ran utamanya bagi memperkvkuhkan Spurs.

Tambahan pula, sejak berhijrah ke kancah Liga Super China, Fellaini menampilkan prestasi yang cemerlang dengan merekodkan 12 gol dan 5 assist sekaligus membantu kelabnya, Shandong Luneng meraih kedudukan ke-5 dalam saingan liga musim ini.

Fellaini turut memainkan peranan dalam kem4raan Shandong Luneng ke pentas akhir Piala FA China serta membawa kelabnya muncul juara Kumpulan E, saingan Liga Juara-Juara AFC 2019.

Beliau turut tampil ketika men3ntang pasukan tempatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) pada peringkat tersebut.

Fellaini bukanlah nama yang as!ng dalam kanc4h bola sepak Inggeris dengan menyertai Everton bermula tahun 2008 sebelum berpindah ke g3rgasi bola sepak England, Manchester United pada tahun 2013.

Beliau pernah mendapat bimb!ngan Mourinho ketika pengurus berbangsa Portugal itu membimbing pasukan The Red Devils dari tahun 2016 hingga 2018.

Pemain kebangsaan skuad Belgium ini juga menjadi antara tonggak utama Mourinho semasa di Manchester United di mana kelebihan fiz!kalnya membolehkan Manchester United bermain secara agr3sif dan direct play

Kedua-dua mereka berjaya meraih tiga piala iaitu Community Shield, Piala EFL dan Kejuaraan Liga Europa semasa berkhidmat bersama-sama di kelab tersebut.