Ketiadaanya Menjadi Tanda Tanya

Masih menjadi tanda tanya mengenai status pertahanan tengah, Herold Goulon yang telah ‘hilang’ dalam beberapa aksi pra-musim Pahang, dikatakan akibat masalah keced3raan.

Semuanya BOLA sebelum ini pernah melaporkan mengenai keced3raan yang telah menimpa dua pemain utama Pahang iaitu Herold Goulon dan pemain sayap, Mohamadou Sumareh.

Pada 8 Februari lalu, kedua-dua pemain didapati tidak menjalani latihan bersama rakan sepasukan dan hanya menjalani latihan di tepi padang dipercayai akibat masalah keced3raan.

Begitupun, pengendali Pahang, Dollah Salleh menyatakan pada ketika itu yang beliau tidak terlalu gusar dengan keced3raan mereka, namun mengakui ia sedikit mengganggu.

Pahang sudah melalui empat aksi pemanas badan setakat ini, iaitu berdepan Ultimate FC (menang 4-0), UiTM FC (3-1), Negeri Sembilan (2-0) dan terbaru berdepan UKM FC (1-1).

Dengan kemasukkan pertahanan, Khalil Khamis menjadikan persoalan Herold Goulon ini semakin hangat. Mengapa Dollah Salleh membawa seorang lagi pertahanan tengah import?

Sedangkan, sebelum ini pengurus pasukan, Datuk Mohammed Suffian Awang berkata mereka sedang mencari pemain import untuk posisi tengah dan ser@ngan, bukan pertahanan.

Mungkin Pahang mahu meletakkan dua benteng import untuk mengukuhkan kubu mereka dan ini bakal menyaksikan pemain tempatan sebelum ini, Muslim Ahmad akan tersisih.

Jika gandingan Herold Goulon dan Khalil Khamis direalisasikan, dua benteng tengah dengan ketinggian lebih 1.9 meter ini bakal menjadi mimpi ng3ri buat barisan ser@ngan lawan.

Namun, sekiranya kemasukkan Khalil Khamis untuk posisi Herold Goulon, ia pastinya disebabkan masalah keced3raannya atau akan ada perubahan posisi buat dirinya.

Adakah Herold Goulon akan bermain di posisi pemain tengah bertahan? Menarik untuk disaksikan, namun jika tidak salah, beliau baru membuat satu penampilan dalam pra-musim.

Terdapat juga dikalangan penyokong yang mengucapkan selamat maju jaya kepadanya. Begitupun, pemain berusia 31 tahun itu dipercayai telah menandatangani kontrak baharu.

Apakah perancangan Dollah Salleh buat Pahang untuk musim 2020. Walaupun agak lewat memasuki pra-musim, Pahang dilihat mendapat pemain-pemain berharga buat pasukan.