JDT Sambar Bintang muda

Demikian impian pemain tengah skuad B-19 negara, Firdaus Khaironnisam, yang mahu mengikuti jejak langkah bapanya, Khaironnisam Shahabudin, mewakili pasukan senior negara untuk meraih pencapaian yang lebih hebat.

Siapa yang tidak kenal dengan bekas pertahanan k3ntal negara, Khaironnisam, atau lebih dikenali sebagai B0tak.

Dia pernah meraih pencapaian hebat sepanjang kariernya bersama Harimau Malaya dengan antaranya memenangi pingat perak Sukan SEA Kuala Lumpur 2001.

Kini, anak lelakinya, Firdaus, bukan sahaja mahu menyambung leg@si bapanya tetapi mahu menandingi pencapaian idolanya itu.

“Kalau boleh, saya mahu melakukan yang lebih bagus daripada apa yang ayah saya buat dulu.

“Ayah pernah menasihatkan saya untuk menjadi lebih bagus daripada dia andai saya bercita-cita untuk menjadi pemain b0la sepak,” katanya.

Firdaus disenaraikan ketua jurulatih negara, Bojan Hodak, dalam tiga daripada enam perlawanan sebagai kesebelasan utama.

Dia turut bertanggungjawab menjaringkan g0l kemenangan skvad negara di peringkat suku akhir Piala Gl0bal Arena.Saya bersyukur kerana anak saya dapat menyertai skuad B-19 negara.

Firdaus Khaironnisam atau lebih mesra disapa ‘Mario’ sah akan sertai pasukan JDT / JDT II. Antara pemain t0p lepasan AMD yang diharapkan beraksi diluar negara ini memilih JDT untuk kembangkan bakat beliau.

Impian beliau mahu mengatasi pencapaian bapanya, Khaironnisam Shahabudin, bek@s kapten Malaysia. Goodluck @firdausk_18! 

“Saya berdoa semoga satu hari nanti, dia akan dapat mewakili skuad senior negara.

“Semoga dia dapat mengharumkan nama negara dan menjadi pemain terbaik,” kata Khaironnisam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.