Bakal Terlepas Saingan Liga Malaysia ?

Disebalik kemenangan 2-1 ke atas juara Liga Slovakia 7 kali, MSK Zilina semalam, skuad Harimau Selatan terpaksa membayar harga yang mahal apabila pemain pertahanan kanan, Azrif Nasrulhaq dilaporkan meng@lami keced3raan yang serius.

Perkembangan itu disahkan oleh rakan sepasukannya, Aidil Zafuan Abdul Razak melalui satu muat naik di laman instagram sambil menulis, “speedy recovery yus” (semoga cepat sembuh yus).

Dalam perlawanan itu, Azrif dilihat telah menerima terj@han k3ras daripada pemain MSK Zilina pada minit ke 80 sebelum ditukar kepada S. Kunalan.

Gonzalo Cabrera menjadi wira JDT apabila menjaringkan dua gol pada separuh masa pertama sekaligus memberikan kemenangan ketiga bagi skuad kendalian Benjamin Mora itu dalam siri jelajah pra musim di Dubai, UAE.

Sebelum ini, mereka melakar kejutan apabila menewaskan skuad kebangsaan Turkmenistan 2-1 dan kelab Dibba Al-Fujairah 1-0.

Jika Azrif tidak sempat pulih, beliau juga bakal terlepas aksi pertama AFC Champions League menentang kelab Jepun yang juga merupakan juara Emperor’s Cup, Vissel Kobe di Stadium Misaki Park pada 12 Februari 2020.

Selain Azrif, JDT masih mempunyai beberapa pemain berpengalaman seperti S. Kunalan dan Adam Nor Azlin yang mampu mengisi kekosongan di posisi tersebut.

Bagaimanapun, umum mengetahui JDT mempunyai fasiliti perubatan dan pemulihan yang berkelas dunia sambil dibantu oleh konsultan perubatan kelab itu dari Sepanyol, Dr. Juan Manuel Boffa.

Boffa, juga merupakan pakar perunding perubatan kelab Liga Perdana Inggeris, Manchester City adalah pakar dalam bidang perubatan sukan dan pendidikan jasmani, serta traumatologi bola sepak.

sumber: vocketfc

Kolaborasi beliau bersama JDT sebelum ini telah merawat keced3raan yang dialami pemain lain seperti Natxo Insa, Syafiq Ahmad, Gary Steven Robbat dan Darren Lok.

Dengan pemantauan rapi oleh pakar perubatan tersebut, Azrif mampu kembali semula sebagai seorang pemain yang lebih baik.