Wan Zack Kembali

Lebih dari satu musim kehil@ngan khidmat Wan Zack Haikal Wan Noor kerana k3ceder@an Anterior Cruciate Lig@ment (ACL), Selangor akhirnya dapat menggunakan khidmat pemain itu.

Malah Wan Zack dilihat sudah kembali pada prestasi terbaiknya sekaligus membuatkan B.Sathianathan kini boleh tersenyum dengan persiapan menjelang bersambungnya Liga Malaysia.

Pemain kelahiran Maran itu menjaringkan gol dalam kedua-dua perlawnan persahabatan yang telah diharungi Selangor setakat ini iaitu ketika menewaskan Pulau Pinang 4-1 dan kemudiannya UKM FC dengan jaringan 3-0.

Dia telah mendapat semula sentvhan dan keyakinan, dan itu petanda baik bagi kita. Saya tidak pernah meragui kualiti Wan Zack, dia cuma tidak bernasib baik untuk mengalami k3ceder@an yang menyebabkannya ters!sih setahun.

“Malah saya mempunyai keyakinan dia boleh mendapat tempat di dalam skuad kebangsaan jika meneruskan prestasi bagus ini. Gembira untuk melihat Wan Zack yang dulu sudah kembali, dan dia akan menjadi pemain kunci buat Selangor apabila liga bersambung,” kata Sathianathan kepada The Star Online.

Sebagai rekod, Wan Zack mengikut Sathianathan meningg@lkan Felda United dan menyertai Selangor pada 2019 dengan harapan besar mahu membvru lebih gemilang tetapi mengakhiri musim tanpa satu pun penampilan.

Semuanya gara-gara k3cedera@n ACL yang dialami ketika pra musim pada Januari 2019 menyaksikannya tersisih selama setahun.

Ia juga merupakan k3ceder@an ACL kali kedua dialaminya selepas 2013 ketika bersama FC Ryukyu.

Dalam pada itu, Sathianathan mahu memanfaatkan sebaik mungkin aksi persahabatan untuk menguji kombinasi pemain.

Bekas pengendali kebangsaan itu dijangka kehilangan khidmat penyrang Ifedayo Olusegun yang masih sangkut di Lagos berikutan kekangan penerbangan disebabkan C0v!d19 namun tempatnya akan diisi Bajram Nebihi dari Selangor II.

“Kita akan mengharungi jadual padat apabila liga bersambung dan hanya sempat membuat sesi pemul!han antara satu perlawnan ke perlawnan jadi adalah penting untuk mempunyai beberapa pilihan pemain untuk satu posisi. Setakat ini saya gembira dengan persiapan.