Syifa Melvin Tampil Menjawab Tuduhan Tersebut

Selepas merasakan dirinya telah ‘dis3rang’ secara peribadi oleh pemilik kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Idris sebagai individu yang bertanggungjawab membuatkan prestasi Safawi Rasid mer0sot dengan t3ruk, pelakon, Syifa Melvin telah tampil menjawab tudvhan tersebut dalam akaun Instagram miliknya.

Pelakon berusia 26 tahun itu menafikan beliau menjadi punca kepada kemeros0tan prestasi Safawi Rasid dalam tiga perlawanan kompetitif pada musim ini iaitu perlawanan men3ntang Vissel Kobe, Kedah dan Suwon Bluewings.

Syifa turut mend@kwa beliau tidak pernah mem@ksa bintang JDT tersebut untuk berkahwin dengannya seperti mana tudvhan yang dil3mparkan.

“Tak pernah p@ksa kahwin, tak pernah mintak satu sen duit Safawi!! Demi Allah , Allah Maha Adil,” kata Syifa

Pelakon drama #SisCuba itu kemudian dipercayai telah memadam hantaran berkenaan kerana semakan semula mendapati ‘story’ tersebut tiada lagi dalam akaunnya.

Jalinan cinta antara Syifa dan Safawi bukan lagi rahsia selepas kedua-dua mereka telah menzahirkan hubungan mereka secara terbuka. Malah pada awal tahun ini, peny3rang Harimau Malaya itu telah menghadiahkan sebentuk cincin kepada kekasihnya itu.

Namun prestasi buruk Safawi dalam beberapa perlawanan telah menimbulkan persoalan, apakah yang menyebabkan beliau ‘h!lang tumpuan’ di atas padang dan ianya mungkin telah menimbulkan kem@rahan kepada pemilik kelab.

K0nflik tersebut bertambah ‘hangat’ apabila Syatilla Melvin iaitu kakak kepada Syifa telah membuat hantaran yang seakan-akan ditujukan kepada pihak yang membuat tuduhan kepada adiknya.

“Aku sendiri pun tak pernah meroyan kat media sosial,” tulis Syatilla.

Tidak cukup dengan itu, ‘p3rang’ tersebut berterusan apabila TMJ pula membalas hantaran berkenaan.

“Perangai sebanar orang berpura-pura baik pakai tudung. Dumb ass *****.

“When you have money, everybody wants to be your friends.”

Diharapkan isu melibatkan hal peribadi seperti ini tidak berpanjangan dan kedua-dua pihak dapat menyelesaikannya dengan baik.

sumber: semuanyabola

Semoga Safawi dapat kembali ke prestasi terbaiknya memandangkan khidmatnya sudah tentu amat diperlukan oleh skuad kebangsaan untuk perlawanan Kelayakan Piala Dunia 2022 yang akan berlangsung pada hujung bulan ini.