Sumareh bebas ke JDT

LALUAN terbuka luas untuk pemain sayap Pahang, Mohamadou Sumareh berhijrah ke pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) pada musim depan.

Menurut sumber, kontrak Sumareh selama tiga musim bersama skuad Pahang bakal berakhir pada penghujung musim ini dengan tonggak naturalisasi pertama Malaysia itu akan memilih haluan berbeza.

Sumareh, 25, juga difahamkan sudah mengadakan perbincangan bersama pasukan baharu dan kemungkinan bakal mengikut jejak bekas rakan sepasukan, Matthew Davies ke JDT.

Benda ini (perpindahan ke JDT) dah ramai tahu sebab kontrak dia pun akan habis hujung tahun ini. Perpindahan Davies pada awal musim ini pun sebenarnya sudah dijangka kerana JDT sekarang sedang menstruktur semula pasukan selepas ramai pemain utamanya semakin dimamah usia.

Malah, tindakan pemilik JDT (Tunku Ismail Sultan Ibrahim) membalas komen Sumareh di laman sosial juga adalah isyarat seperti mana beliau juga pernah lakukan perkara sama ke atas Davies sebelum penghijrahannya ke skuad JDT, katanya kepada Arena Metro.

Kelmarin, kecoh di laman sosial spekulasi perpindahan Sumareh apabila penyokong bola sepak tempatan melihat perbualan antara Sumareh dan Tunku Ismail di laman Instagram pemain kelahiran Gambia itu.

Rata-rata penyokong menyifatkan gurau senda itu sebagai isyarat dan petanda Sumareh atau lebih mesra dipanggil Keli Boy oleh rakan sepasukannya akan menyertai pasukan itu pada musim depan.

Sumareh yang menyertai Pahang pada 2017 sudah mel3dak 12 gol dilihat berbalas komen dengan Tunku Ismail selepas dia memuat naik jentera mewahnya Mercedes A-Class Hatchback baru-baru ini.

Gambar berkenaan menarik minat Tunku Ismail yang kemudian membalas ‘haha’ yang disertakan emoji penvmbuk dan emoji hati berwarna biru dan merah yang sememangnya lazim dengan warna skuad JDT.