Safee Sali Teruja

Peluasan sektor sukan dan rekreasi yang memasuki fasa tiga mendapat pandangan p0sitif daripada pemain PJ City FC mer@ngkap Presiden Persatuan Pemain Bolasepak Profesional Malaysia (PFAM), Safee Sali, sangat kembira dengan keputusan yang diumumkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) di Putrajaya hari ini.

Aktiviti sukan bersentvhan seperti bola sepak, futsal, ragbi dan hoki akan mendapat lampu hijau bermula Rabu depan sambil kejohanan dibenar dianjurkan tanpa penyokong dari 15 Ogos depan.

Ia satu keputusan yang amat baik yang perlu disambut oleh emain dan seluruh pasukan.

Sebelum ini, kami berlatih dalam beberapa kumpulan kecil bagi menjaga penjar@kan s0sial (pencegahan wab@k C0V!D-19).

“Barisan pemain sudah tidak sabar untuk berlatih secara penuh dan yang lebih penting, ia mampu untuk memberikan persediaan sebelum liga bersambung semula,” kata kepada wartawan Nadi Arena, Zulhelmi Zainal Azam.

Ketua jurulatih Selangor, B. Sathianathan, turut menyambut baik kebenaran latihan bersentvhan termasuk melibatkan aksi mem@nas badan sebagai persiapan Gerg@si Merah menghadapi saingan Liga Super.

Pada saya tidak masuk akal sekiranya kami tidak mempunyai latihan bersentvhan tetapi turun menghadapi perlawnan.

Sekiranya ada latihan bersentvhan sekali pun, apa yang penting adalah perlawnan persahabatan.

“Ia sebagai persediaan untuk minda pemain berhubung larangan-larangan baru ketika perlawnan mengikut prosedur operasi standard (S0P),” katanya.