Liridon k0ngsi ‘sesuatu’

Masa depan Liridon Krasniqi terus menjadi tanda tanya walaupun sebelum ini dilihat menyertai latihan pra musim pasukan JDT.

Namun dalam muat naik terbaru di IG Story pemain itu baru-baru ini, pemain kelahiran Kosovo itu berkata beliau kini sudah bersedia untuk kembali, sekaligus membayangkan akan terus beraksi di saingan Liga Malaysia pada musim hadapan.

“Saya ingin berkongsi sesuatu dengan semua, maka saya akan bercakap dalam Bahasa Inggeris agar semua pihak boleh faham,” kata Liridon membuka bicara.

“Minggu ini adalah minggu yang sukar buat saya, tetapi ia juga penuh dengan kejutan.

“Terus ikuti saya di IG dan Facebook kerana saya akan kembali lebih kuat, pantas, cergas, dan lebih bijak.

“Saya telah menanti saat ini cukup lama. Ia memang sangat lama, tetapi ini adalah masanya dan ini masa untuk saya.

“Saya sayang anda semua, dan terima kasih untuk sokongan anda selama ini.”

Musim lalu Liridon beraksi bersama pasukan Melaka, namun terpaksa melupakan saingan di Liga Malaysia akibat keced3 raan yang memaksa beliau ke Eropah untuk menjalani pemulihan.

Baru-bari ini pemilik JDT, DYAM Tunku Ismail Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor (TMJ) turut mengulas mengenai situasi dan status pemain ini.

TMJ menegaskan bahawa, Liridon menyertai latihan JDT baru-baru ini, sebenarnya hanyalah kerana pemain itu mahu mendapatkan semula kec3rgasan beliau.

Ianya juga penting jika pemain itu diserap masuk ke dalam pasukan Harimau Malaya.

Namun baginda tidak menolak kemungkinan akan mendapatkan khidmat Liridon Krasniqi. Namun ianya akan dilakukan berlandaskan prosedur yang betul.

“Liridon datang ke JDT untuk kita bantu dia memulihkan kecergasan dan kita hanya akan membuat pengumuman jika menandatangani pemain yang memiliki nama besar.” jelas TMJ.

“Kita mahu melihat Liridon cergas apabila menyarung jersi Harimau Malaya.

“Dan mungkin juga beliau akan sertai JDT namun jika semua prosedur operasi standard (SOP) dilaksanakan maka kita akan umum secara rasmi statusnya.”

sumber: semuanyabola

“Namun, buat masa ini belum ada apa-apa nak umumkan lagi.”

Selain JDT, Liridon juga berkemungkinan akan menyertai pasukan lain untuk saingan Liga Malaysia pada musim hadapan.