Kalau Jadi ,Selangor FA Akan bertambah Kuat

Jendela perp!ndahan Liga Malaysia semakin rancak dimana pasukan yang bertanding musim hadapan masing-masing menandatangani pemain baharu bagi memperkuatkan pasukan. Tidak ketinggalan Selangor yang baru-baru ini mengumumkan mereka telah mengambil khidmat pemain tengah pasukan negara, Brendan Gan.

Namun, Selangor masih lagi belum selesai dalam usaha mereka mencari pemain baharu apabila dikaitkan dengan perp!ndaan dengan bekas pemain import Pahang serta PDRM FC,

Pertah@nan k3ntal Singapore, Safuwan Baharudin dikaitkan akan menyertai pasukan Selangor selepas tidak lagi bersama Pahang untuk musim hadapan Safuwan Baharudin bagi mengisi ku0ta pemain impot Asean.

Meskipun menampilkan prestasi yang baik bersama Pahang musim ini, namun Safuwan tiada dalam per@ancangan juara Piala FA 2018 itu bagi sa!ngan musim hadapan. Walaupun masih mempunyai baki k0ntrak setahun sehingga tahun 2020, namun Persatuan Bolasepak Negeri Pahang (PBNP) memutvskan untuk melepaskan pemain yang pernah ber@ksi bersama Melbourne City FC itu atas sebab-sebab yang tidak did3dahkan.

Perp!sahan antara Safuwan ini diumumkan sendiri oleh pemain itu pada bulan lalu dan pemain berusia 28 tahun ini mengvcapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan sok0ngan sepanjang bel!au menyarung jersi T0k Gaj@h.

Pada saingan Liga Malaysia musim 2019, kuota pemain import Asean pasukan Selangor diisi oleh pemain Vietnam, Michal Nguyen dan beliau sering mendapat krit!kan kerana prestasi yang kur@ng memuaskan. Pengalaman yang dimiliki oleh Safuwan dilihat mampu untuk menyvmbang sesuatu kepada Selangor musim hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.