JDT Bakal Menandatangani Bekas Pemenang Piala Dunia?

Juara Liga Super Johor Darul Ta’zim (JDT) membuat langkah untuk menandatangani bekas juara Piala Dunia? Jika ya, siapa pemain?

Juan Budiman, pengikut bola sepak Johor, menulis tweet bahawa JDT sedang dalam perbincangan untuk merekrut seorang bekas pemenang Piala Dunia yang kini menjadi ejen bebas.

Memberi petunjuk siapa pemain berkenaan, dia melampirkan tiga gambar skuad kebangsaan Sepanyol, Jerman dan Perancis yang memenangi Piala Dunia 2010, 2014 dan 2018 masing-masing.

Jika ini berlaku, agen bebas yang didokumenkan ialah bekas peny3rang Juventus, Fernando Llorente, pemain tengah Manchester City, David Silva, pemain sayap Chelsea, Pedro Rodriguez, Blaise Matuidi dari Paris Saint-Germain, Nabil Fekir dari Lyon dan Mario Gotze.

Sebelum itu, gambar pemilik JDT Tunku Ismail Sultan Ibrahim dengan bekas pemain Barcelona dan pemain Vissel Kobe semasa Andres Iniesta telah dimuat naik di media sosial Harimau Selatan.

“Ini akan menjadi satu penghormatan yang hebat dan kami gembira mengalu-alukan anda (Iniesta) dan Vissel Kobe untuk bermain di stadium baru kami dalam kempen Liga Juara-Juara AFC yang akan datang. Lihatlah kamu tidak lama lagi, “kata Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

sumber: NST

Bahagian bahagian pertama Jepun, Vissel Kobe akan menghadapi JDT pada 12 Feb dan 21 April di peringkat kumpulan Liga Juara-juara Asia.

Pada tahun ini, JDT akan bertanding mempertahankan kejuaraan Liga Super dan Piala Malaysia selain bertanding dalam Liga Juara-Juara Asia.